AMP یا Accelerated Mobile Page به معنی افزایش سرعت لود شدن صفحات در موبایل می باشد. پروژه AMP یک فریم ورک جدید و متن باز است که به طور کامل از فناوری های موجود در وب ساخته شده است. این پروژه که به وسیله گوگل و توییتر انجام شده است، به برنامه نویسان کمک می کند صفحات HTML با حجم کم ایجاد کنند. این کد ها به راحتی در صفحات موبایل لود می شوند، تا با لود سریع محتوای صفحات وب به راحتی برای کاربران قابل مشاهده باشد.
شرکت های مختلفی از جمله WordPress.com، Pinterest، APPLE، LinkedIn و دیگر شرکت هایی که در فناوری های وب فعالیت می کنند در این پروژه شرکت کرده اند تا همگام با این فناوری گوگل در جهت سهولت کاربران گام بردارند.
همان طور که گفته شد AMP یک فریم ورک متن باز است که موجب بهینه سازی کد های HTML می شود. کد های AMP سرعت لود بسیار بالایی دارند و باعث بار گذاری سریع صفحات وب می شوند و خواندن صفحات وب را برای کاربران تسهیل می بخشند.
شما به عنوان یک برنامه نویس فقط تگ های خاصی از HTML را می توانید استفاده کنید و مجاز به استفاده از همه تگ ها نیستید. همچنین شما فقط می توانید کد های ساده CSS و آن هایی که دارای کاربرد بسیار هستند را استفاده کنید. استفاده از کد های جاوا اسکریپ نیز در همه جا مجاز نمی باشد. در واقع AMP استایل خاصی را برای کد های شما در نظر می گیرند و کد های CSS شما را نادیده می گیرد و آن کد هایی که حجم صفحات شما را افزایش می دهد را به عنوان عامل غیر مجاز در نظر می گیرد.
بنابراین کل پلت فرم AMP با هدف افزایش خوانایی و سرعت بارگذاری صفحات وب در موبایل پایه گذاری شده است.
حال که با AMP آشنا شده ایم به چگونگی نمایش این صفحات در موتور های جستجو می پردازیم. در حال حاضر AMP روی تلفن همراه هدف گذاری کرده است و بنا بر دمو نشان داده شده در سایت رسمی گوگل سایت هایی که توسط فریم ورک AMP نوشته شده اند دارای لینک آبی می باشند. با انتخاب لینک به راحتی به صفحه مورد نظر می روید و جابجایی در صفحات و مطالعه محتوای صفحه به راحتی صورت می گیرد. به طور قطع گوگل در نسخه رسمی در سال 2016 طراحی مناسبی برای صفحاتی که با AMP نوشته شده اند در نظر میگیرد.
با توجه به اینکه سایت های خبری مانند CNN و BBC هم اکنون به این سیستم مجهز شده اند کافیست عبارت iran را بوسیله موبایل خود در گوگل جستجو کنید تا در بخش Top Stories نمونه هایی از نحوه نمایش AMP را مشاهده نمایید. در این بخش یک اسلایدر قرار داده شده که اطلاعات خود را مستقیما از صفحاتی با ساختار کدنویسی AMP دریافت میکند.
در مرحله اول شما باید صفحات AMP سایت خود را بسازید و صفحه سایت خود را بر اساس استاندارد های AMP طراحی کنید. شما به راحتی می توانید با ابزار developer tools گوگل کروم از استاندارد کدهای خود بر اساس فریم ورک AMP آگاه شوید. پلاگین های وردپرس که برای ایجاد صفحات AMP نوشته شده اند به شما کمک می کنند به راحتی صفحات داینامیکی بر مبنای استاندارد های AMP بسازید.
شما با مراجعه به وب سایت رسمی AMP یا صفحه رسمی AMP بر روی Github می توانید در راستای بهینه سازی صفحات سایت خود بر مبنای این فریم ورک گام بردارید. به طور قطع گوگل هدف های والایی را از ایجاد فریم ورک AMP دنبال می کند و ممکن است این فریم ورک با وجود نداشتن دیزاین پیچیده و بهره گیری از طراحی ساده جایگزین تکنیک های طراحی رسپانسیو و نسخه موبایل سایت شود. نظر شما چیست؟
در فاز اول استفاده از این فریم ورک جدید در سایتها تمرکز اصلی روی خبرگزاری ها بوده است که مرتبا اخبار جدید را منتشر میکنند و بالا بودن سرعت آنها برای کاربران مهم است ولی میتوان این فریم ورک را برای هر نوع سایتی استفاده کرد.
برای مثال در تاریخ ۳۰ ژوئن شرکت Ebay اعلام کرد که بخشهایی مثل Camera و Sony PlayStation را به صورت بهینه شده با AMP تبدیل کرده است و بیش از میلیون بار از این صفحات بازدید شده است.
از طرفی چون سایتهای بهینه شده با AMP قابلیت نمایش تبلیغات را هم دارند پس بهتر است مدیران سایتها هر چه زودتر سایتهای خود را با این فریم ورک بهینه کنند و چون سایتهای آنها در صدر نتایج به کاربر نمایش داده میشود در نتیجه درآمد سایتها از نمایش تبلیغات هم تا حد زیادی بیشتر خواهد شد.
در دنیای امروز که استفاده از اینترنت موبایلی بسیار فراگیر شده و اکثر کاربران با گوشی های همراه کارهای اینترنتی خود را انجام میدهند این نیاز وجود داشت که سرعت مشاهده صفحات تا حد زیادی بهبود پیدا کند و به همین دلیل گوگل فریم ورک جدیدی را منتشر کرد تا بتواند سرعت سایتها را برای موبایل بهبود بدهد.
به صورت رسمی اعلام نشده که سایتهای بهینه شده با AMP رنکینگ بالاتری خواهند داشت ولی چیزی که میتوان حدث زد بهبود رتبه سایتهای AMP در نتایج است زیرا از گذشته یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی سایتها مربوط به سرعت سایت است و این مورد خصوصا در سرچ موبایل پر رنگ تر میشود و طبیعی است که سایتهای AMP چون سرعت بالایی دارند در نتایج بالاتری نمایش داده میشوند.
از طرفی سایتهای AMP نرخ پرش بسیار کمتری دارند چون سرعت لود شدن آنها بسیار زیاد است و برای همین کاربر خروجی کمتری هم دارند که این نکته هم از نظر سئویی یک امتیاز مثبت است.
بر اساس تحقیقات انجام شده روی ۳۸۵ مدیر سایت بهینه شده با AMP بیش از ۵۰% آنها اعلام کرده اند که بعد از فعال سازی AMP رتبه آنها در نتایج جست و جو بهتر شده است.
همانطور که در گذشته بارها اشاره کردم , دنیای وب به سمت موبایلی شدن پیش میرود و امروز افراد تقریبا تمامی کارهای خود را با موبایل خود انجام میدهند , از چک کردن ایمیل ها و شبکه های اجتماعی تا خرید اینترنتی و سفارش غذا و حتی تاکسی !
پس با این نقشی که موبایل در آینده اینترنت بر عهده دارد , سایتها هم باید هرچه بهتر و سریعتر با موبایل ها هماهنگ شوند و برای این کار استفاده از AMP بهترین نقش را دارد.اگر قصد دارید سایت خود را برای موبایل بهینه کنید و از AMP در سایت خود استفاده کنید.
برای اطلاع از پاسخ به نظر شما می توانید ایمیل یا شماره موبایل خود را وارد نمایید. *
ایمیل و شماره موبایل شما کاملا مخفی خواهد ماند و در سایت نمایش داده نخواهد شد. *